Voetdrukmeting biedt inzicht 

Voetdrukmeting biedt inzicht


Bij sommige voetproblemen kan het noodzakelijk zijn om uw voetdruk te meten. Bij een meting van de druk op uw voeten kijken we met moderne apparatuur naar wat uw schoenen voor uw voeten doen. Tijdens het lopen stellen we dan zeer nauwkeurig vast of uw voeten de juiste drukverdeling krijgen van uw schoenen.
Wij streven ernaar dat de hulpmiddelen die wij leveren voor u het beste resultaat brengen. Sinds 2015 gebruikt Wittepoel daarom het Pedar in-shoe drukmeetsysteem van Novel.

verloop van een voetdrukmeting

De meting wordt gedaan met speciale dunne inlegzolen die in uw eigen schoenen gaan. Die meetzolen bevatten 256 sensoren, die over de hele oppervlakte van uw voet de druk opnemen. De drukmeetzolen zijn verbonden met een klein meetkastje, waarmee u rondloopt. Tijdens de meting loopt u een korte afstand en zo meten we de druk die uw schoen uitoefent op uw voet.
Het voordeel van dit meetsysteem, dat in de schoenen zelf zit, is dat u niet vast zit aan een apparaat of verplicht bent om op een loopband te bewegen. U kunt vrij rondlopen, zelf uw stappen bepalen en bent vrij om uw eigen bewegingen te maken.

resultaat van voetdrukmeting

Na de meting zijn de drukwaardes direct zichtbaar in een grafische weergave. We zien in kleuren welke druk uw voet ontvangt van uw eigen schoenen. De plaatsen met een hoge of lage druk tonen zich in warme en koude kleuren. Daarmee ontdekken we op welke punten die druk over bepaalde kritische waardes heen gaat.

Voet druk meten bij Wittepoel - Goed patroon  voet druk meten bij Wittepoel - fout patroon

In de voorbeelden ziet u links een goed patroon en rechts een niet-optimale drukverdeling. Met die beelden controleren we of het voetbed voor u voldoende drukverlagende eigenschappen heeft.
De beelden worden terplekke geanalyseerd en samen met u bespreken we de resultaten. Indien nodig passen onze specialisten de schoenen gelijk aan, zodat u weer de best haalbare steun en verbetering krijgt.

het belang van voetdrukmeting

Wanneer de druk onder de voet een bepaalde grens overschrijdt, kan overmatige eelt, wonden en zelfs zweren (ulcus) ontstaan. Vooral voor mensen met suikerziekte is dit gevaarlijk, omdat de wonden bij diabetes patienten moeilijk genezen en ook pijnlijk kunnen zijn.
Als voet-verzorgingsspecialisten willen wij uiteraard zulke klachten voorkomen.
De drukmeting passen wij momenteel toe voor mensen die orthopedische schoenen dragen en een groot risico lopen op drukpleken. Als u belangstelling heeft om een voetdrukmeting te laten doen en orthopedische schoenen draagt kunt u contact opnemen met onze centrale vestiging via telefoonnummer 010-4797144 of per mail via info@wittepoel.nl.