Voetdrukmeting biedt inzicht 

Voetdrukmeting biedt inzicht


Bij sommige voetproblemen kan het noodzakelijk zijn om uw voetdruk te meten. Bij een meting van de druk op uw voeten kijken we met moderne apparatuur naar wat uw schoenen voor uw voeten doen. Tijdens het lopen stellen we dan nauwkeurig vast of uw voeten de juiste drukverdeling krijgen van uw schoenen. Wittepoel gebruikt daarvoor het Pedar in-shoe drukmeetsysteem van Novel.

resultaat van voetdrukmeting

Na de meting zijn de drukwaardes direct zichtbaar in een grafische weergave. We zien in kleuren welke druk uw voet ontvangt van uw schoenen. De plaatsen met een hoge of lage druk tonen zich in warme en koude kleuren. Daarmee ontdekken we op welke punten die druk over bepaalde kritische waardes heen gaat.

Voet druk meten bij Wittepoel - Goed patroon  voet druk meten bij Wittepoel - fout patroon

In de voorbeelden ziet u links een goed patroon en rechts een niet-optimale drukverdeling. Met die beelden controleren we of het voetbed voor u voldoende drukverlagende eigenschappen heeft.
De beelden worden terplekke geanalyseerd en samen met u bespreken we de resultaten. Indien nodig passen onze specialisten de schoenen gelijk aan, zodat u weer de best haalbare steun en verbetering krijgt.

De drukmeting passen wij vooral toe als controle bij mensen die orthopedische schoenen dragen of die een risico lopen op drukplekken.
Om te zien hoe uw voeten er bij staan starten we eerst met met de 'gewone' voetscan. Daarvoor kunt u contact opnemen met onze centrale vestiging via telefoonnummer 010-4797144 of per mail via info@wittepoel.nl.