Verbandschoenen en verbandpantoffels 

Verbandschoenen en verbandpantoffels

Het kan voorkomen dat u (tijdelijk) geen confectieschoenen of (semi-) orthopedische schoenen kunt dragen. Bijvoorbeeld na een operatie, bij een zwelling, open wond, of bij herstel en genezing van uw voet. Om u spoedig en comfortabel te laten bewegen bieden verbandschoenen of verbandpantoffels een oplossing.
Verbandschoeisel is verkrijgbaar in diverse breedtematen, biedt verschillende openingen en is te leveren met diverse varianten aan sluitingen. Verbandschoeisel is zo uitgerust dat u makkelijk in de schoen komt en hem zonder veel moeite vast kunt maken. Verbandpantoffels en verbandschoenen ondersteunen en beschermen uw voet bij het bewegen. Verbandschoenen staan ook wel bekend als confectie verbandpantoffels of 'voorlopige orthopedische schoenen' (VLOS).

Ook op maat

Verbandschoenen kunnen verder worden aangepast, bijvoorbeeld om de druk op uw wond te verminderen, zodat uw revalidatie sneller verloopt en uw herstel comfortabeler is. Ze worden gemaakt na verwijzing van uw arts of medisch specialist. Uw maatgegevens worden opgenomen en uw situatie wordt doorgelicht. Hierop volgt het advies van onze schoentechnicus hoe de schoenen het beste te vervaardigen.

Als hulpmiddel binnenshuis

Orthopedische pantoffels zijn vooral zinvol voor gebruik in huis. Misschien draagt u binnen liever niet de (orthopedische) schoenen waarmee u buiten ook op straat loopt. Hoe verleidelijk het ook is om binnenshuis op normale pantoffels of sokken te lopen, goed voor uw herstel is dat meestal niet. Orthopedische pantoffels bieden dan een uitkomst. Deze pantoffels worden op dezelfde leest gemaakt als de buitenschoen, maar zijn van zachtere en warmere materialen gemaakt. Bovendien zijn ze vaak lichter in gewicht, zodat ze prettig zijn om in huis te dragen. 

Orthopedische hulpmiddelen hebben het meeste effect als ze vaak en juist gedragen worden. Zeker wanneer uw medisch specialist het advies gaf om de schoenen te dragen, ter voorkoming van complicaties. Indien u de pantoffels tegelijkertijd met de (semi-) orthopedische schoenen laat maken is dat veel voordeliger. 

Vraag ons gerust om meer informatie of maak een afspraak over de mogelijkheden en de vergoedingen van uw zorgverzekeraar.