Vacature Office Manager

Office Manager m/v 32-38 uur per week

Voor ons hoofdkantoor in Rotterdam (IJsselmonde) zijn wij op zoek naar een Office Manager.

 

Wat ga je doen?

Je gaat werken als Office Manager op ons hoofdkantoor aan de Palmentuin in Rotterdam IJsselmonde. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor verschillende interne en externe partijen. Je schakelt met onze adviseurs, administratieve medewerkers, klanten en zorgverzekeraars. Je bent verantwoordelijk voor de financiële verwerking van de klantorders bij de zorgverzekeraars. Ook ondersteun je de directie en het managementteam op organisatorisch gebied. Zo organiseer je bijvoorbeeld vergaderingen, bewaakt acties en regelt onze bedrijfsuitjes. Daarnaast speel jij een actieve rol in diverse projecten die de verdere groei van onze organisatie ondersteunen, hierbij werk je intensief samen met onze partner Voetencentrum Wender. Kortom; een echte ‘spin in het web’ functie!

Wie zijn wij?

Bij Wittepoel hebben we jarenlange ervaring op het gebied van comfortabel lopen én voetverzorging. We zijn actief op het gebied van (kinder)schoenmode, voetmetingen en advies. Daarnaast verzorgen we reparaties en onderhoud van schoenen. Ook zijn wij specialisten op het gebied van orthopedische schoentechniek, steunzolen, podotherapie en medisch pedicures. Onze 50 collega's bieden de best passende oplossingen voor onze klanten.

Wie ben jij?

In de rol van Office Manager zijn goede communicatieve vaardigheden en organisatorische skills jouw belangrijkste talenten. Jij weet niet alleen telefonisch maar ook per e-mail en op papier de juiste bewoordingen te vinden. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig en je draait je hand niet om voor administratieve taken. Je bent klantvriendelijk en stressbestendig.

Wij zijn ambitieus en continu aan het verbeteren, wij vragen van jou dat je initiatief toont en een actieve bijdrage levert aan de groei van onze organisatie.

Daarnaast heb je:

-        HBO werk- en denkniveau of ben je een HBO-schoolverlater

-        hands-on mentaliteit en switch je gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden

-        goede kennis van werken met MS Office 365

-        ervaring in een rol met klantcontact én administratie

 

Wat bieden we jou?

Naast een afwisselende en uitdagende baan kan je rekenen op:

-        een salaris tussen de €2.300,- en €2.900,- o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van jouw kennis en ervaring

-        een prima inwerktraject waarbij jij je stap voor stap de verschillende werkzaamheden eigen kunt maken

-        Een warme en laagdrempelige bedrijfscultuur in een gezellig team

-        Leuke bedrijfsuitjes

 

Interesse?

Wil jij onze nieuwe collega worden? Reageer dan door je cv en korte motivatie te uploaden via de solliciteerknop. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Rob Verwaard op 06-55162570

(Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.)

 

Gerelateerde artikelen