Steunzolen zijn gewoon 

Steunzolen zijn gewoon

Een steunzool is een op maat gemaakte voorziening, een corrigerend voetbed om pijnklachten in uw voeten, enkels of rug te verminderen. Steunzolen worden ook gebruikt voor het behandelen van sportblessures, reumatische aandoeningen en diabetische aandoeningen.

Wat doen steunzolen?

Steunzolen worden op maat gemaakt, omdat elke voet weer anders is. En daarmee vraagt iedere voetcorrectie om een individuele aanpak. Het is daarom is het belangrijk eerst uw voeten te laten controleren, voordat u steunzolen laat maken. De behandelaar of aanmeter zal dan bekijken of een steunzool nodig is. Dat doet Wittepoel gratis, hier leest u hoe het aanmeten van steunzolen gaat. Steunzolen:

  • verdelen de druk onder uw voeten egaal, voor een evenwichtige belasting.
  • corrigeren de stand van uw voeten.
  • verbeteren uw looppatroon en voet afwikkeling.
  • verlichten de spanning van één of meerdere van uw spiergroepen.
  • herstellen uw lichaamshouding of versterken de correcte houding.

Als u voetklachten heeft kunnen onze specialisten deze beoordelen en oplossingen voorstellen. U kunt daarvoor terecht bij onze medisch pedicures, podologen of podotherapeuten. Zij kunnen u ook uitgebreid informeren over de kosten, verzekering en mogelijke vergoeding.

Waar mogelijk worden de steunzolen aangebracht in uw bestaande schoenen. Welke schoenen geschikt zijn voor steunzolen leest u hier.