Verzorgingstips & producten 

Verzorgingstips & producten

Hieronder geven wij u enkele algemene verzorgingstips en adviezen voor gezonde voeten. Wanneer onze pedicures u en uw voeten hebben gezien en onderzocht, dan geven we u uiteraard graag gericht advies over het juist verzorgen van uw voeten. Voor de beste verzorging van uw voeten leveren wij daarbij uitsluitend kwaliteitsproducten.
Heeft u behoefte aan persoonlijk advies, of het kopen van professionele verzorgingsproducten? Maak dan een afspraak, of kom langs bij een van onze behandellocaties.

Handige tips voor gezonde voeten

  • Verzorg uw voeten goed, was ze elke dag met handwarm water. Gebruik liever geen zeep of pak neutrale zeep om de natuurlijke zuurgraad van de huid te beschermen. Droog de voeten na het wassen goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Wacht met het aantrekken van sokken en schoenen totdat ze helemaal droog zijn. Wissel regelmatig van schoenen en trek dagelijks schone sokken aan.
  • In de loop van de dag neemt uw voet bijna vijf procent in volume toe. Een verfrissend voetbadje ‘s avonds is dan geen overbodige luxe. Let op: bij wondjes geen voetenbad nemen. U belemmert daarmee de genezing door het verweken van de huid rondom de wond. Mensen met diabetes wordt doorgaans afgeraden om een voetenbad te nemen.
  • Door teennagels op de juiste manier af te knippen, voorkomt u veel ellende. Bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel. Knip de nagels mooi recht af, niet te kort en nooit schuin in de hoeken. Vijl de nagelranden glad, liefst met een flexibele vijl. Overtollig eelt kunt u voorzichtig te lijf gaan met puimsteen of een eeltschraper.
  • Loop om blaren te voorkomen niet met blote voeten in uw schoenen maar draag altijd goed passende sokken. Bezuinig niet op kwaliteit.
  • Last van zweetvoeten? Draag bij voorkeur katoenen of wollen sokken, goed ventilerende schoenen die niet knellen en smeer uw voeten in met speciale anti-transpirerende crème.
  • Draag altijd je eigen badslippers in zwembaden, sauna’s en sporthallen.
  • Controleer regelmatig de voethuid.
  • Last van droge voeten? Neem eens een verzorgend masker voor uw voeten. Goed insmeren, ‘oude’ katoenen sokken aantrekken en lekker een nachtje laten inwerken.
  • Verzorg uw voeten goed. Ga niet zelf aan de voeten peuteren. Laat de verzorging van teennagels, ingegroeide nagels, weghalen van overtollig eelt of likdoorns liever over aan de pedicure.