Orthopedische schoentechniek

orthopedisch maatwerk om vrij te bewegen

Als specialist in orthopedische schoentechniek bieden wij vele maatwerkoplossingen. Orthopedische schoentechniek houdt meer in dan alleen het schoeisel. Het betekent ook dat we specialist zijn op het gebied van voetverzorging en dat we werken volgens de nieuwste orthopedische inzichten. We beheersen alle disciplines die vereist zijn om tot de beste totaaloplossing voor uw voeten en schoeisel te komen.
Wittepoel beschikt over uitgebreide en specialistische kennis die in 40 jaar is opgebouwd.

In samenwerking met specialisten werken we continu aan innovatieve oplossingen om steeds beter aan de wensen van onze klanten te voldoen, een maximaal looptcomfort voor u te ontwikkelen en de kosten van onze deze maatwerkproducten te verlagen. We werken volgens de nieuwste productietechnieken en laten ons jaarlijks toetsen op vakbekwaamheid. Daarom zijn wij ondermeer aangesloten bij NVOS-Orthobanda en erkend door de SEMH.

Uiteraard luisteren we eerst naar uw klachten en wensen, houden we contact met uw verwijzer en zoeken we nauwkeurig voor u uit wat u wel en niet vergoed krijgt.

Aangepaste confectieschoenen

Aangepaste confectieschoenen

Het kan soms zijn dat u met confectieschoenen niet voldoende geholpen bent, en u heeft klachten waar de "gewone" schoen onvoldoende oplossing voor biedt, dan kan het soms nodig zijn uw eigen of nieuw aangeschafte schoenen aan te passen. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Zo kan bijvoorbeeld de hak van de schoen aangepast worden om een beenlengte verschil te compenseren, of een aanpassing worden gedaan aan het voetbed van de schoen waardoor comfortabeler gelopen kan worden.
Meer lezen over aangepaste confectieschoenen.

 

Semi-Orthopedische schoenen

Onze semi-orthopedische schoenen zijn speciaal geselecteerde confectie schoenen. Ze worden fabrieksmatig vervaardigd, in verschillende breedte maten en zijn leverbaar met een ruimere leest. Door die extra ruimte biedt een semi orthopedische schoen (OSB) meer mogelijkheden voor aanpassingen in of aan de schoen, zoals een voetbed, hakverhoging of zoolverstijving. Aanpassingen kunnen zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de schoen worden aangebracht. Meer lezen over semi-orthopedische schoenen.

Semi-Orthopedische schoenen

 

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden speciaal voor u gemaakt, volledig op maat, nadat uw medisch specialist of behandeld arts u hiervoor naar ons heeft doorverwezen. Bij het aanmeten en kiezen worden tijdens het eerste advies ook de kosten en vergoedingen met u bekeken. De vervaardiging van de definitieve orthopedische schoen gebeurt vervolgens in onze werkplaats en verloopt steeds in nauw overleg met u, de medisch specialist en de orthopedisch schoentechnicus. Meer lezen over orthopedische schoenen.

Hoe zit het met uw verzekering?

Als u orthopedische schoenen nodig heeft, krijgt u te maken mettwee regels: een wettelijke eigen bijdrage op bepaalde verstrekkingen en het eigen risico van uw zorgverzekering. De kosten hiervan zijn door de overheid bepaald. Als u bij ons komt heeft u misschien vragen over de kosten van de hulpmiddelen of aanpassingen, die onze specialisten u adviseren. Ook dít kunt u
samen met onze adviseurs bespreken. Wij helpen u met het op juiste wijze afhandelen van uw contacten met uw zorgverzekeraar.

Feit of fabel?

Rondom voeten en oplossingen bestaan nogal wat onduidelijkheden. We hebben enkele voorbeelden geselecteerd.

lees meer

Meer over steunzolen

Steunzolen bieden voor veel voetklachten een oplossing. En dan hebben we het niet over de zooltjes die aangeprezen worden op tv!

lees meer
WITTEPOEL
Medisch pedicure voor optimale voetverzorging

U vindt het heel gewoon dat u dagelijks uw tanden poetst. Maar hoe staat het met de verzorging van uw voeten? Luister goed naar uw voeten, want het is echt de moeite waard ze regelmatig te (laten) verzorgen. Meer over de pedicure.

De podotherapeut: persoonlijke voetcoach

Een podotherapeut is gespecialiseerd in voetproblemen en de aangewezen persoon om (medisch) advies te geven. Middels een medische voetdossier wordt richting gegeven aan een totaalaanpak en oplossing voor het probleem. Vervolgens begeleidt hij of zij het ontwikkelingsproces en houdt contact met de client. Meer over de podotherapeut.