Wittepoel helpt kinderen met zorgelozer sporten

Wittepoel helpt kinderen met zorgelozer sporten

Zoals we in de vorige nieuwsbrief bekend gemaakt hebben, is podotherapie Voet op Maat, partner van Wittepoel, sinds kort actief bij voetbalclub Excelsior Rotterdam. Onze podotherapeut heeft tijdens trainingen de kinderen zorgvuldig geanalyseerd. Op basis van deze informatie zijn er kinderen uitgenodigd om op het spreekuur te komen.

Het gaat hier om topsport, en wat gezien werd is dat voor sommige spelers de belasting te hoog was voor het lichaam, wat kan leiden tot klachten. De meeste kinderen die door onze podotherapeut gezien worden, kampen al langere tijd met blessures en hebben dus vaak ook al speciale zolen. In de toekomst hopen de podotherapeuten door middel van de therapieën te kunnen helpen met het vinden van een juiste belasting en /of belastbaarheid.

Door in een vroeg stadium deze jonge sporters te begeleiden hopen we grotere klachten op latere leeftijd te voorkomen. Onze podotherapeut Jeroen zegt hierover: “Ik vind het erg prettig om in een topsportklimaat te kunnen en mogen werken, maar deze wereld kan soms ook erg hard zijn. Zo zijn er ouders geïnformeerd om te stoppen bij Excelsior, omdat het lichaam van hun kind het simpelweg niet aankan qua belasting.”

Momenteel houden we één keer in de maand een spreekuur, maar we hopen dit in de toekomst graag uit te breiden tot een wekelijks bezoek.

Bent u of kent u iemand die ook last heeft van zijn of haar voeten, knieën of heupen tijdens het sporten? Wellicht is het dan raadzaam om eens langs te komen.

Gerelateerde artikelen