Podotherapie voor de jeugd van Excelsior

Podotherapie voor de jeugd van Excelsior

Vanaf augustus start het nieuwe voetbalseizoen weer, zo ook bij de jeugd van Excelsior. Deze jeugd wordt opgeleid om Robin van Persie en Jordy Clasie te evenaren. Hierbij is een goede beweging van groot belang en daarbij gaat Wittepoel de kids helpen.

Onze podotherapeut, Jeroen Krook, zal de kinderen die het nodig hebben begeleiden. Wanneer de fysiotherapeut van Excelsior ziet dat één van de kinderen niet helemaal op de juiste manier beweegt, schiet Jeroen te hulp. Hij zal de manier van lopen in de gaten houden, maar ook kijken hoe iemand sprint of voetbalt. Zo wordt er onder andere gekeken naar de impact op de gewrichten en op basis hiervan kunnen maatregelen getroffen worden. Voor sommigen kan het nodig zijn om een steunzool te gebruiken of biedt een andere schoen uitkomst.

Voor Jeroen is dit een uitgelezen kans om zijn passie te combineren met sport. Zo had hij sowieso al voor ogen om in de toekomst langs te gaan bij voetbalverenigingen. Toen hij met één van de spelers van de jeugd in contact kwam, bleek dat er nog niet zoveel aandacht werd gegeven aan podotherapie. Een win-win situatie dus, waar Jeroen zijn plezier uit kan halen en de jeugd van Excelsior professioneel wordt geholpen bij misschien wel de start van een mooie voetbalcarrière!