5 Tips bij het kopen van kinderschoenen

5 Tips bij het kopen van kinderschoenen

Het kopen van goede kinderschoenen is erg belangrijk, maar kan ook lastig zijn. Daarbij kan de schoenmaat van kinderen 2-3 keer per jaar veranderen, waardoor het extra belangrijk is om goed op te letten welke maat er gekocht wordt. De schoen vormt de basis voor de voeten zodat deze zich optimaal kunnen ontwikkelen! Elke voet is uniek en anders. Brede en smalle voeten, voeten die iets naar binnen staan of juist iets naar buiten. Lees hieronder de 5 tips waar op gelet kan worden bij het kopen van kinderschoenen! 

 1. Laat de voeten deskundig opmeten, voor de optimale maat
  Bij Wittepoel kunnen wij de voeten deskundig opmeten met de 3D-voetscan. Na deze scan weten we de exacte lengte- en breedtematen van de voeten en kunnen we daar schoenen op selecteren. Kom dus gerust langs.
  Lukt het niet om langs te langs te komen voor een voetmeting, of wil je schoenen online bestellen? Meet dan de voeten zelf thuis op met een A4 papier: plaats de voeten op het papier en zet een streepje bij de hiel en de grootste teen. Doe dit bij allebei de voeten, omdat één voet vaak iets groter is. Meet de grootste voet op, van de hiel tot de grote teen, en tel daar 1,5 centimeter bij op voor groeiruimte. Bekijk dan op de schoenmaattabel welke maat het beste bij jouw voetlengte past!
  Let op: de voet wordt naarmate de dag vordert dikker, daarom is het belangrijk om de voet aan het einde van de dag op de meten.

 2. Zorg voor genoeg groeiruimte
  Het is belangrijk om schoenen te kopen met groeiruimte, zodat de kinderschoenen niet de krap zitten en de groei van de voeten niet tegenhoudt. Kindervoeten groeien erg snel, de kans dat schoenen snel te klein zijn is dus groot. Het beste is om de voeten om de 2 á 3 maanden opnieuw te meten om te bepalen of de schoenen nog genoeg groeiruimte hebben. De schoenen moeten ook niet te ruim zitten anders gaat de voet schuiven in de schoen waardoor de tenen moeten 'klauwen' om de schoen vast te houden. Ook kunnen door 'glippen' blaren ontstaan door te ruime schoenen. Bij Wittepoel weten we precies welke schoenen het beste passen bij kindervoeten!

 3. Kies de soort schoen die past bij jouw kind
  Kinderen wijzen snel naar schoenen die er stoer, cool of leuk uitzien en ontwikkelen een eigen wil. Daarbij is het wel belangrijk om te kijken of deze schoenen passen bij je kind. Nog geen veterstrikdiploma? Neem schoenen met klittenband of een rits! Zo kunnen kinderen hun schoenen zelf makkelijk aan- en uittrekken. Ook is het belangrijk om te kijken naar de soort schoenen. Speelt uw kind veel buiten? Kies dan schoenen van steviger materiaal of met een stootneus, zodat ze een stootje kunnen hebben.

 4. Houd rekening met de vorm van de voeten
  De lengtemaat is al bepaald, maar elke voet is ook anders in vorm! De schoenen bij Wittepoel verschillen ook in breedtematen zodat de schoenen niet te los of te krap zitten. Zo zijn er brede en smalle voeten, voeten met een hoge wreef en zelfs verschillende voetvormen. Verschillende voeten kunnen vanzelfsprekend niet dezelfde schoen aan. In de winkels van Wittepoel wordt er goed gekeken naar de vorm van de voeten, en welke schoenen daarbij passen. Daarbij kiezen we altijd goede schoenen met een goed voetbed, omdat de voet zelf van nature ook niet plat is. Dat loopt veel prettiger en gezonder. Verder hebben onze schoenen een stevige hiel (contrefort), die voorkomt dat de voet kantelt, naar binnen of naar buiten. Bovendien wordt de voet hierdoor in de hiel vast gehouden zodat de voet niet naar voren kan schuiven.

 5. Kies een schoen gemaakt van ademend materiaal
  Kindervoeten transpireren veel. Meer dan een borrelglaasje per dag. Het is dan ook belangrijk dat de schoenen gemaakt zijn van ademend materiaal, zoals leer of Goretex. Op deze wijze voorkom je dat de huid van je kind kapot kan gaan door het ontstaan van schimmels en bacterieën. Bovendien voorkom je nare zweet luchtjes. Daarnaast moet ook de sok goed passen, te kleine sokken belemmeren de afwikkeling van de voet, terwijl losse sokken kunnen gaan schuiven in de schoen wat weer blaarvorming kan veroorzaken.

  Benieuwd naar nóg meer tips over kinderschoenen? Kom gerust naar één van onze winkels, want wij helpen je graag met het kiezen van de juiste schoenen!