Halve lengtematen en vele breedtematen 

Halve lengtematen en vele breedtematen

Goede schoenen zijn belangrijk voor uw lichaam, om lekker te kunnen lopen en voetproblemen te voorkomen. Maar wanneer u brede voeten hebt, of een hoge wreef is het vaak lastig om te slagen. Ook met een smalle voet kan het moeilijk zijn om de juiste schoen te vinden.

passende schoenen is de norm

U wilt gewoon goed passende schoenen vinden voor uw voeten. Dat lukt dan niet met de gangbare maten van de gewone schoenenwinkels. Als uw voet niet "gemiddeld" is doen we vaak concessies. Nét niet de goede maat. Dan kopen we uiteindelijk schoenen die in de loop van de dag gaan knellen. Of er wordt wat aangerommeld met inlegzooltjes, om niet teveel in onze schoenen te schuiven.
Dat compromis is niet nodig. Moeilijke voeten bestaan niet, want er zijn ook schoenwinkels die schoenen verkopen op halve lengtematen en in verschillende breedtematen. Wittepoel is zo'n winkel, gewoon uw pasvormspecialist!

uw voet bepaalt de breedtemaat

Naast de gebruikelijke maten hebben schoenen ook breedtematen, in de vakhandel wijdtemaat genoemd. De wijdte zegt iets over de verhouding tussen de lengte en breedte van de voet. In de meeste winkels vindt u schoenen met wijdtemaat G. Dat is de gemiddelde breedte voor een schoen. Het verschilt nog wel eens per merk hoe breed een een schoen echt uitvalt. Dit hangt af van de gebruikte leest, of het een Europese of Engelse maat betreft en van het materiaal. Niet de winkel bepaalt uw breedtemaat, maar uw voet! Hieronder vindt u een overzicht van de diverse wijdtematen waarvoor u bij Wittepoel terecht kunt.

halve lengtematen

Herkent u dat, die schoen die net niet past? Dat u tussen twee maten invalt: niet de ene maat en ook niet de andere. De leveranciers van merkschoenen kennen dat ook. Daarom hebben ze vaak hun collectie uitgevoerd met halve lengtematen. Die tussenmaten kunnen net de oplossing zijn voor uw eigen voetlengte. Wittepoel heeft zulke merkschoenen. Kom eens bij ons kijken en passen!

laarzen en schachtwijdte

Laarzen kennen qua maatvoering nog een extra uitdaging. Uw kuitomvang. Die moet wel passen met de schachtwijdte van de laars die u wilt kopen. Laarzen kennen voor de schacht diverse maten: ze zijn verkrijgbaar in smallere en bredere schachtwijdtes. De omvang wordt aangegeven in absolute centimeters, of met  aanduidingen van S t/m XXL.
Onze medewerkers kunnen u dit perfect uitleggen en u helpen met het vinden van het juiste model.

meten is weten

Als u weet wat uw lengtemaat, wijdtemaat of kuitmaat is, vergemakkelijkt dit het zoeken naar de schoen met de perfecte pasvorm. Om voor uw voet de beste fit te vinden is een speciaalzaak als Wittepoel de aangewezen plek. De schoencomfort-winkel waar we gratis uw voet opmeten en een hele collectie hebben van schoenen met (halve) lengtematen en een keur aan breedtematen. Gewoon, pasvorm voor uw voet.

online kopen - gemakkelijk modieus

Met de komst van onze winkel op internet bestelt u uw schoenen of laarzen gemakkelijk vanuit huis, in onze webshop. We tonen online ons aanbod van veterschoenen tot en met modieuze laarzen, hakschoenen, trendy pumps, sneakers, vlotte instappers, enkellaarsjes of hippe zomerse sandalen.
We raden wel aan eerst in een van onze winkels een goede voetmeting te laten doen zodat u weet wat uw voeten willen en welke maten daarbij horen. Dan kunt u gelijk het juiste bestellen.

de meest voorkomende wijdtematen voor schoenen

E = extra smalle voet
F = smallere voet
G = gemiddeld
H = iets breder
K = brede voet
M = zeer brede voet

Groot assortiment schoenenmerken in wijdte maten.

Door ons grote aanbod in merken met breedte maten zoals Durea, Solidus, Wolky, Rockport, X-sensible, Meohisto, Rockport, Verhulst, Piedi Nudi, Birkenstock enz enz kunnen wij voor (bijna) elke voet een passende schoen vinden. Zie bovenstaand schema met de meest voorkomende wijdte maten.