Kindervoeten 

Kindervoeten

Kindervoeten kun je niet vergelijken met voeten van volwassenen. Voeten van kinderen zijn kwetsbaar en vormen letterlijk de basis voor de toekomst. Wanneer kinderen zijn geboren hebben ze vaak platte voetjes. Dat komt omdat nog niet alle botstructuren in de voet aanwezig zijn en nog niet alle been- en voetspieren optimaal werken. Naarmate het kind ouder wordt, ontwikkelen de voetbogen zich en worden de voeten ze sterker. Gemiddeld duurt de ontwikkeling van de voeten tot het 9e levensjaar.

jonge voeten hebben steun nodig

Om uit te groeien tot gezonde voeten hebben jonge voeten steun nodig. In de opgroeiende fase is aandacht en begeleiding van belang om de kindervoetjes goed te ontwikkelen. Het vroegtijdig controleren van de juiste pasvorm is een voorwaarde om uw kinderen schoenen te geven met de correcte ondersteuning. Door kindervoeten regelmatig te beoordelen worden voetproblemen op latere leeftijd voorkomen.
Het komt vaak voor dat de voet plat blijft, waardoor er loop- en voetklachten kunnen ontstaan. Veel voetklachten van volwassen zijn ontstaan in de kinderjaren. De juiste schoenen werken uiteraard ook hier bevorderlijk tegen voetklachten.

Wanneer de eerste schoen?

Uw kind gaat bijna lopen. Wat is het goede moment om het eerste paar schoenen te kopen? 
Het is pas nodig om voor uw kind schoenen te kopen als uw kind, zelfstandig en zonder hulp een redelijke afstand kan lopen. Het is van belang te letten op een paar punten voordat u de eerste schoen gaat kopen. Kijk of de schoen een stevige hiel heeft en of de schoen niet te zwaar is. Het is belangrijk dat de schoen alleen buigzaam is waar de voet buigt, dus waar de tenen beginnen. Op de andere delen moet de schoen juist niet buigen. Als u hier rekening mee houdt maakt uw kind de eerste stapjes op de beste wijze.

vroege zorg

De gezonde ontwikkeling van de voeten van onze jongste klanten begint al vroeg! We nemen de zorg voor kindervoeten serieus. Daarom kent Wittepoel al jaren een unieke pasvormgarantie. Die bestaat uit een gratis voetmeting, waarbij we de kindervoeten nauwkeurig bekijken en de zekerheid dat voeten en schoenen echt bij elkaar passen.
Meer over de pasvormgarantie leest u hier.