Feiten & fabels 

Feiten & fabels

Feiten

 • Bacteriën zijn mede oorzaak voor zweetvoeten.
  Zweetvoeten die vies ruiken worden veroorzaakt door afvalstoffen van de bacteriën in uw zweet. Door producten te gebruiken die het transpireren tegen gaan, kunt u snel van uw zweetvoeten afkomen. Verzorg uw voeten goed en verwijder oude huidcellen en eelt.
  U kunt door het gebruik van Povidonjoduium de bacteriën die de geur veroorzaken doden.
 • Wintertenen ontstaan doordat voeten te lang aan kou zijn blootgesteld.
  Door kou vernauwen uw bloedvaten en worden uw tenen minder goed doorbloed. Vooral geen hete kruiken of andere warmtebronnen gebruiken, maar afwisselend koude en warme voetbaden nemen.
  U kunt uw voeten met een crème masseren die de doorbloeding van de huid bevordert, zoals Akilwinter crème.
 • De voet is één van meest complexe lichaamsdelen.
  De smalle, brede, hoge of platte voet bestaat uit 28 botten en beentjes, 24 spieren en 6 banden.
 • Lopen op hoge hakken is slecht voor het lichaam.
  Op hoge hakken lopen is niet alleen slecht voor uw voeten, maar ook voor uw knieën en rug. Wissel regelmatig af tussen hoge hakken en schoenen met een lagere hakhoogte.
 • Oppassen met blaren om erger te voorkomen.
  Als uw vaak last heeft van blaren, deze niet doorprikken, dit verhoogt de kans op ontstekingen.

Fabels

 • Zwangerschap heeft geen invloed op voeten. 
  Dit is onjuist. Onder invloed van hormonen verandert er in korte tijd veel in je lichaam. Sommige veranderingen hebben impact op je spieren en gewrichten. Ook je voeten krijgen het zwaar te verduren. Ook het vasthouden van vocht is een normaal verschijnsel bij zwangere vrouwen.
 • Orthopedische schoenen zijn altijd lelijk, plomp en zwaar.  
  Onzin, want tegenwoordig kun je kiezen uit hele series fraaie semi-orthopedische schoenen. Vlotte modellen in allerlei modekleuren. En ook al is het vaak een compromis tussen functionaliteit en trends: handgemaakte orthopedische schoenen zien er tegenwoordig leuk en sportief uit en steeds vaker geeft een client zijn of haar persoonlijke voorkeuren en voorbeelden, waarna wij het model zo nauwkeurig mogelijk nabootsen.
 • Enkels worden bij het dragen van hoge schoenen zwakker.
  Mensen die toch al enkelklachten hebben, zijn gebaat bij hoge schoenen waarmee je niet kan zwikken. Een hoge of halfhoge schoen geeft de enkel iets meer stevigheid. Maar dat gezonde voeten zwakker worden door het dragen van hoge schoenen is absoluut een fabel.
 • Voetproblemen zijn aangeboren. 
  Voetproblemen zijn zelden aangeboren. Verkeerd schoeisel is bijna altijd de veroorzaker bij pijn en ongemak aan de voet. Zo’n zeventig procent van alle voetproblemen komt door slecht zittende of te nauwe schoenen, verkeerde zolen en door overbelasting van de gewrichten.