Het belang van een voetscan 

Het belang van een voetscan

Uw voeten maken veel mee, ze dragen u een leven lang. Dat start op de dag dat een kind de eerste stapjes zet. Bedenkt u zelf maar eens wat u zoal doet, of heeft gedaan gedurende uw leven, waarbij uw voeten de basis waren. Werken, sporten of dansen. Uw voeten maken activiteiten mogelijk en verdienen daarom de aandacht.

Iedere levensfase heeft andere aandacht nodig. Bij jonge kinderen is het belangrijk dat de voeten goed (be)geleid worden bij de ontwikkeling en groei. En op latere leeftijd verdienen 'bewogen' voeten extra steun of aanpassingen, om de opgelopen slijtage of gebreken aan voeten te verzachten of weg te werken.

voeten verschillen

In iedere levensfase verschilt de toestand van uw voeten. Ook verschillen uw voeten onderling, tussen links en rechts. En vooral: er zijn verschillen tussen uw voeten en die van andere mensen. Geen voet is gelijk, elke voet is uniek en juist daarom is het belangrijk om te weten hoe uw voeten erbij staan. Een voetscan bekijkt dat en geeft zicht op uw eigen voeten. Onze voetscan is de kennismaking met uw voeten, voor uzelf en voor ons. Om dan met die concrete informatie de bij uw voet passende schoen te zoeken.

uw voetscan is de start

Met de voetscan in onze schoenwinkels start de kennis over uw voeten. Onze medewerkers nemen tijdens de scan van de voet de tijd om uw voeten zowel in lengte als in de breedte nauwkeurig te meten. Dit kan op verschillende manieren: de voet handmatig opmeten, of met een voetscanner. Ook worden uw voeten bekeken op vorm en bijzonderheden, zoals een hoge wreef, holle voeten of afwijkingen aan de hiel, hak of tenen. Maar ook als u geen klachten heeft is een voetscan nuttig, om exact uw eigen maat vast te stellen.

advies op maat

Nadat de voeten gescand zijn kennen we de exacte lengte- en breedtematen van uw voeten en hun eigen vorm. Op uw verzoek kunnen we met die gegevens passende schoenen voor u selecteren. We adviseren dan merken en modellen die u de juiste steun en comfort bieden, qua maatvoering, voetbed en eventuele inlegzolen. Verder kunnen onze medewerkers u vertellen welke kenmerken nog meer van invloed zijn op het kiezen van de juiste schoen, passend bij uw voeten en de wijze waarop u ze wil gebruiken.
Om u een geschikte schoen voor te stellen gebruiken we niet alleen de lengtemaat. Ook de correcte breedtemaat bepaalt of een schoen geschikt is voor uw voet. Wittepoel heeft daarvoor allerlei maten in haar collectie: schoenmaten die u elders niet zo makkelijk kan krijgen. Wij helpen namelijk iedere voet graag aan een passende schoen.

vastleggen en volgen

De maat van uw voeten en overige gegevens worden genoteerd op uw klantenkaart. Zo kunnen we u bij een volgend bezoek gelijk op maat bedienen. En met ons klantensysteem blijven we uw voet volgen. Zien wij na verloop van tijd opvallende veranderingen aan uw voeten, dan worden deze tijdig geconstateerd. Onze medewerkers adviseren u dan over een mogelijke oplossing. En we helpen u met de vervolgstappen.

verwijzen

Soms is de uitkomst van een voetscan reden om steunzolen te overwegen, of raden we aan dat een andere professional naar uw voeten kijkt. Meestal is dat een nader onderzoek door een pedicure, podotherapeut of orthopdisch aanmeter. U krijgt van ons alle toelichting en uitleg, en er wordt meteen verteld op welke wijze het proces verder verloopt.

gratis en vrijblijvend starten

Wilt u ook gratis en vrijblijvend kennis maken met uw voeten? Dat kan met de voetscan in onze winkels, hier leest u hoe. Met onze voetscan start de zorg en aandacht die uw voet verdient.