Steunzolen aanmeten, hoe werkt dat?

Geen voet is gelijk, daarom geven op maat gemaakte steunzolen u meestal de beste resultaten. Bij het eerste bezoek hoort onze medewerker graag wat uw voetklachten zijn. Met deze gegevens beoordelen we of de ondersteuning door middel van een paar steunzolen voor u de beste oplossing biedt. Dit onderzoek is gratis.

Na het onderzoek en krijgt u van ons advies. U kunt zelf kiezen om steunzolen te nemen, of dat u daar van afziet.

Aanmeten met blauwdruk en schuimdoos

Stemt u in met ons advies, dan neemt onze medewerker afdrukken van uw voeten, met behulp van een blauwdruk en een schuimdoos. Hiermee wordt voor iedere voet een 'belaste' en een 'onbelaste' opname gemaakt. De met de blauwdruk gemaakte (belaste) afdruk toont ons waar de meeste druk onder uw voet zit. Met het gebruik van een schuimdoos wordt een onbelaste afdruk van uw voet gemaakt, waarmee we de gewenste stand van uw voet waarnemen.

voeten meten in schuimbak voeten meten blauwdruk

Zolen passen en meenemen

Aan het einde van het onderzoek maken wij met u een afspraak wanneer we uw steunzolen gereed hebben. Op de afgesproken datum komt u weer langs en worden de steunzolen afgepast. Tijdens die tweede afspraak controleren we of de steunzolen in uw schoenen passen en passen de zolen op maat aan. Uw schoenen dienen de steunzool wel voldoende ruimte en steun te bieden.
Wat geschikte schoenen zijn voor steunzolen leest u hier.

Verder kijken wat goed is voor uw voeten? Een vrijblijvende afspraak in een van onze vestigingen is zo gemaakt.